Доступність посилання

ТОП новини

Смерть чорнобильця у Донецьку: «нещасний випадок»?


Товариші померлого Геннадія Конопльова вшановують його пам'ять...
Товариші померлого Геннадія Конопльова вшановують його пам'ять...
Донецьк – Люди в штатському вчора, у неділю, близько сьомої вечора зламали намет голодуючих чорнобильців у Донецьку. За словами одного з лідерів чорнобильців, Миколи Гончарова, люди в штатському забігли у намет, зламали труби та пічки-буржуйки. Намет наповнився чадним газом, люди почали задихатися. У результаті цих подій одна людина загинула.

Це 70-річний шахтар з міста Родинське Геннадій Конопльов. Лікар засвідчив зупинку серця у бригаді швидкої, яка чергувала біля Донецького обласного управління пенсійного фонду України.

Цей факт не заперечує і голова відділу зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Донецькій області Ігор Дьомін. Проте в коментарі Радіо Свобода він озвучив абсолютно іншу версію подій, в якій смерть чорнобильця – це нещасний випадок.

Після рейду...
Після рейду...
«Демонтували намет співпрацівники МНС. Тому що цей намет належить їм, вони приїхали, зняли його і відвезли, а співробітники міліції, які перебувають там, з першого дня забезпечують правопорядок. Стало погано 70-річному чоловіку. Викликали швидку, його помістили туди, але швидку не випускали мітингувальники. І співробітники міліції були змушені організувати так званий живий коридор, щоб швидка поїхала, але, на жаль, цей чорнобилець помер у цій швидкій», – сказав Ігор Дьомін.

У коментарі Радіо Свобода Микола Гончаров, один із лідерів голодуючих чорнобильців, заявив: «Зараз ми будемо думати, що робити. Цю бандитську владу потрібно, як вам сказати м'яко, як її вибрали, так її треба і прибрати. Іншого вибору в народу України немає. І я прошу, звертаюся до народу України. Люди, встаньте з колін! Встаньте проти цієї бандитської влади. В іншому разі майбутнього ні в нас, ні в наших дітей не буде. І в усьому винен Президент України, який є гарантом того бандитизму, який квітне в усій Україні.», – сказав Микола Гончаров.

Загиблий у Донецьку шахтар Конопльов був членом «Батьківщини» – Волинець

Наметове містечко чорнобильців у Донецьку розганяла міліція разом із особами кримінальної зовнішності. На цьому наголосив народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Михайло Волинець, повідомляє УНІАН.

Як повідомили у прес-службі партії «Батьківщина», за словами депутата, ці особи завалили великий армійський намет, у якому був генератор, що забезпечував табір освітленням і теплом.

Так виглядає намет після рейду міліції
Так виглядає намет після рейду міліції
«Ці штурмовики пробігли по тілах людей і затоптали шахтаря Геннадія Конопльова, який був головою ветеранської організації учасників і дітей війни у місті Родинське, а також членом партії «Батьківщина», – повідомив Волинець.

Він також додав, що півроку тому п’яний працівник міліції, перебуваючи за кермом автомобіля, вбив невістку загиблого сьогодні Конопльова.

«Розслідування не проводиться. Цей працівник міліції нібито в розшуку», – додав народний депутат.

Волинець зазначив, що Конопльов був надзвичайно справедливою, чесною і порядною людиною.

МНС: у померлого в Донецьку було хворе серце

Донецька влада: смерть Конопльова – нещасний випадок
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:14 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Геннадій Конопльов, який помер у неділю під час демонтажу одного з наметів протестувальників у Донецьку, мав ішемічну хворобу серця.

Про це повідомляється на сайті Донецької обласної держадміністрації з посиланням на дані Міністерства надзвичайних ситуацій.

За даними влади, 70-річний мешканець Родинського Геннадій Конопльов звертався 26 листопада о 12:30 по допомогу до медиків, які чергували біля Пенсійного Фонду, з приводу болю в грудях, про що було зроблено відповідний запис у журналі.

«Чоловікові був поставлений діагноз «ішемічна хвороба серця з ознаками стенокардії» і запропонована госпіталізація. Від госпіталізації літня людина відмовилася», – мовиться в повідомленні.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG