Доступність посилання

ТОП новини

Володимир Галицький: «Гроші це мої, нажиті трудом»


Під час засідання у Печерському суді, Київ, 28 листопада 2011 року
Під час засідання у Печерському суді, Київ, 28 листопада 2011 року
Київ – Голову Державної служби зайнятості України Володимира Галицького помістили на два місяці під варту. Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, задовольнивши подання Генеральної Прокуратури. Керівника Держслужби зайнятості і чотирьох чиновників відомства заарештували ще в суботу за підозрою в хабарництві й зловживаннях із бюджетними коштами. У банківських скриньках, які належали затриманим, в ході обшуків були знайдені валютні цінності, велика кількість золотих годинників і коштовного каміння. Втім, сам обвинувачений відкидає висунуті проти нього звинувачення.

«Я не бачу ніякого встановленого злочину, того, що описаний в поданні прокуратури», – заявив Володимир Галицький у перебігу судового засідання. За словами підсудного, якщо прокуратура уважно дивилася в його автобіографію, то він свій перший мільйон заробив ще в 1994 році, і в нього був перший «600-й Мерседес» в Одесі.

«Я вже тоді був далеко не бідною людиною. Гроші це мої, нажиті трудом… Я багато років працював у бізнесі. Був керівником компаній, був президентом банку», – наголосив підсудний.
Голову Держслужби зайнятості арештували на 2 місяці
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Проти Володимира Галицького порушено кримінальну справу за статтею 368 ч. 3 – «Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище». Як зазначила на судовому засіданні суддя Оксана Степанова, проведеними оперативно-розшуковими заходами встановлено, що директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький та інші чотири громадяни з метою незаконного збагачення одержали від невстановлених осіб майже 740 тисяч доларів США та понад 2 мільйони гривень, що є особливо великим розміром неправомірної вигоди.

Тож слідство «має підстави вважати», що Галицький, перебуваючи на волі, буде перешкоджати встановлювати істини в справі і намагатиметься вплинути на суд.

Голову Держслужби взяли під варту

Слідчий Генеральної прокуратури Андрій Іванов підтвердив позицію Генпрокуратури про необхідність встановити Володимирові Галицькому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Сам підсудний просив не застосував ати цей захід і пообіцяв співпрацювати зі слідством. «Я переконливо прошу поважний суд залишити мене на свободі в тому чи іншому варіанті: чи то підписка про невиїзд, чи то застава, чи то домашній арешт. Як завгодно, тому що я людина немолода і нездорова», – наголосив Володимир Галицький.

Втім, суд не дослухався до аргументів підсудного, як і його адвоката, і взяв голову Держслужби зайнятості під варту на два місяці.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG