Доступність посилання

ТОП новини

Активісти у Києві вимагатимуть від уряду дотримання прав і свобод


Сьогодні біля будівлі Кабінету Міністрів відбудеться акція протесту громадських об’єднань. Від влади вимагатимуть дотримання громадянських прав і свобод.

Різні верстви населення мають об’єднуватися, адже вони однаково потерпають від дій влади, вважає координатор руху «Спільна справа» Олександр Данилюк. Події у Донецьку, на його думку, свідчать, що українці мають захищати не лише економічні права, а й основні свободи, заявив Данилюк Радіо Свобода.

«Спільна справа» буде наполягати, щоб розпочати безстрокову акцію з дострокового припинення повноважень президента і Верховної Ради. Адже як би не хотілося звалити відповідальність на місцеву владу, ми прекрасно розуміємо, що це наслідок політики Януковича. Постійне порушення прав людини дійшли до того, що людей, які протестують проти невиконання рішень суду, просто, вбивають на вулицях у центрі міста», – сказав Данилюк.

Про свою участь в акції протесту біля Кабміну заявили всеукраїнські громадські організації «Народна рада», «Опір», Конгрес українських націоналістів, а також кілька десятків регіональних об’єднань громадян.
XS
SM
MD
LG