Доступність посилання

ТОП новини

У Києві біля будівлі уряду мітингують чорнобильці та «афганці»


Чорнобильці пікетують Кабмін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Ліквідатори аварії на ЧАЕС передали резолюцію зі своїми вимогами у Кабмін. Один з учасників розповідає, як його побили бійці підрозділу «Беркут».

У Києві чорнобильці та «афганці» пікетують будівлю Кабінету Міністрів України.

Протестувальники вимагають здійснити виплати за листопад у повному обсязі, призначеному їм рішенням судів. Також учасники мітингу вимагають відкликати законопроект про державні гарантії виконання рішення судів, передбачити в бюджеті додаткові кошти для соціальних виплат незахищеним верствам населення, інвалідам та накласти мораторій на будь-які зміни у відповідному законодавстві.

За повідомленням агенції «Інтерфакс-Україна», наразі під стінами Кабміну перебувають близько 500 демонстрантів, серед яких – не лише члени різних громадських організацій, а й прихильники деяких політпартій.

Тим часом, за повідомленням агенції «УНІАН», бійці спецпідрозділу «Беркут» заблокували вхід до Маріїнського парку з боку Верховної Ради. Так вони намагаються попередити об’єднання учасників акції протесту, які мітингують напроти будівлі уряду, з їхніми товаришами, які розташувалися у парку на пагорбі напроти Кабміну.

Також, як інформує агенція, під час сутички з міліцією під Кабміном стало зле голові Харківського міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимирові Проскуріну.
XS
SM
MD
LG