Доступність посилання

ТОП новини

У Південній Осетії призначені повторні вибори


Алла Джиоєва на мітингу в Цхінвалі, 29 листопада 2011 року
Алла Джиоєва на мітингу в Цхінвалі, 29 листопада 2011 року
Парламент Південної Осетії на екстреному засіданні у вівторок призначив повторні президентські вибори в цій самопроголошеній республіці на 25 березня 2012 року.

Раніше Верховний суд Південної Осетії задовольнив скаргу правлячої партії на порушення в ході голосування з боку опозиції і визнав другий тур президентських виборів, які пройшли в неділю, недійсними.

Чинний глава сепаратистської республіки Едуард Кокойти заявив, що кандидат від опозиції Алла Джиоєва не може, відповідно до законів Південної Осетії, балотуватися на посаду президента республіки в березні майбутнього року.

Тим часом, як повідомляє «Інтерфакс», посилаючись на голову Верховного суду Південної Осетії Ацамаза Біченова, питання про участь Алли Джіоєвої в повторних виборах президента Південної Осетії вирішуватиме ЦВК.

За попередніми даними, оприлюдненими республіканським Центрвиборчкомом у понеділок, Джиоєва отримала на 16 відсотків голосів виборців більше, ніж Анатолій Бібілов, що представляв правлячу партію і якого підтримувала Росія.

Ще вранці у вівторок, спілкуючись із журналістами в своєму штабі, Джіоєва назвала засідання парламенту антиконституційним і антиправовим.

Увечері вівторка Джиоєва провела екстрену нараду. Потім вона закликала своїх прихильників, які провели цілий день біля її штабу, розійтися по домівках і знову зібратися вранці на тому ж місці для вироблення рішення про подальші дії.

Вона заявила про свій намір «відстоювати свою перемогу у другому турі виборів президента республіки Південна Осетія» і організувати мирні акції протесту.

Виборів президента сепаратистського регіону Грузії не визнає офіційний Тбілісі. Про їхнє невизнання також заявляли, зокрема, Європейський Союз і НАТО, а також Україна.
XS
SM
MD
LG