Доступність посилання

ТОП новини

США та країни ЄС засудили напад на британське посольство в Ірані


Натовп перед британським посольством у Тегерані, 29 листопада 2011 року
Натовп перед британським посольством у Тегерані, 29 листопада 2011 року
Офіційний представник Білого дому Джей Карні засудив «рішучим чином» напад радикально налаштованих іранських студентів, які увірвалися у вівторок на територію посольства Великої Британії в Тегерані.

Координатор зовнішньої політики ЄС Катрін Аштон заявила, що цей напад, викликав «крайню стурбованість», а міністр закордонних справ Франції Ален Жуппе заявив, що іранський режим «вкотре показав, як мало уваги він звертає на міжнародне право».

У Тегерані у вівторок протестувальники увірвалися на територію посольства Великої Британії. Іранське телебачення демонструвало кадри, на яких розлючений натовп розриває британський прапор і розкидає в повітря документи.

Інцидент стався під час мітингу протесту проти санкцій щодо Ірану, про які днями оголосила Велика Британія. Санкції пов’язані з іранською ядерною програмою, частина якої, як підтверджує недавня доповідь МАГАТЕ, мала на меті створення атомної бомби. Іран це категорично заперечує.

Влада Ірану оголосила про зниження рівня дипломатичних відносин з Лондоном. Це означає, зокрема, що з Тегерана буде висланий британський посол.
XS
SM
MD
LG