Доступність посилання

ТОП новини

Януковича приймають в Ізраїлі


Президент України Віктор Янукович відвідає сьогодні Ізраїль – для переговорів з президентом цієї країни Шимоном Пересом та прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньягу.

Як повідомляє прес-служба Президента України, керівники двох держав говоритимуть про торговельно-економічну взаємодію, а також співпрацю у сферах культури і науки.

За словами депутата-регіонала Анатолія Кінаха, який свого часу в статусі Прем’єр-міністра відвідував Ізраїль, нинішній візит має принципове значення.

«Для України це можливість залучення інвестицій, імпорт сучасних технологій для підвищення конкурентоспроможності української економіки. Програма візиту передбачає також бізнес-форум. На ньому будуть представлені біля 40 українських компаній і їхні потенційні партнери з ізраїльського боку», – зазначив депутат.

У лютому цього року між Україною та Ізраїлем скасували візовий режим. За дев’ять місяців безвізового пересування кількість українців, які відвідали Ізраїль, та ізраїльтян, які відвідали Україну, зросла майже вдвічі. Ізраїльські компанії сподіваються прийняти протягом цього року понад 200 тисяч українських гостей.
XS
SM
MD
LG