Доступність посилання

ТОП новини

Немажорне повернення «мажоритарки» в Україну (огляд преси)


Київ – Мажоритарна система в українських реаліях – це великий мінус, стверджує експерт газети «День». Він переконує: за мажоритарними списками в парламент проходять не політичні діячі, а грошові мішки або куплені цими грошовими мішками особи. Крім того, практика засвідчує, що насправді по мажоритарці проходять люди, які спочатку себе начебто й не асоціювали з певною політичною силою, а потім виявлялися банально купленими. Про це йдеться в матеріалі «Немажорне повернення «мажоритарки».

У світі є багато об’єктів, які впродовж тривалого часу лоскочуть людську цікавість своїми загадками – хто їх збудував і навіщо? Англійський Стоунхедж, кам’яні ідоли на острові Пасхи, ієрогліфи Наски... В українських реаліях таким є паркан під Верховною Радою, зауважує газета «Україна молода». Видання інформує, що комунальники теж відхрестилися від загорожі біля парламенту. Тому опозиціонери знову готують «болгарку». Докладніше видання знайомить у статті «За парканом нікого не видно».

У цьому ж числі «Україна молода» стверджує, що молочні продукти в країні дорожчають одночасно з погіршенням їх якості. Хоча назвати ці продукти молочними було б перебільшенням, зауважує видання. Проти того, щоб водянисту й знежирену рідину білого кольору розливали у пакети з написом «молоко», виступив навіть сам Прем’єр-міністр Микола Азаров. Він заявив,що «у молоці виявлено 20% жирів немолочного походження». Експерти ж стверджують, що насправді ситуація виглядає значно гірше. Принаймні, за статистикою, Україна постійно збільшує імпорт пальмової олії – тільки за нинішній рік – на 15%. Йдеться про той самий найдешевший рослинний жир, який виробники щедро додають у молокопродукти.

Тваринників знову цинічно обібрали чиновники. Як інформують «Економічні відомості», запровадженацього року схема субсидування виробництва молока з тріском провалилась. Із очікуваних понад 2 мільярдів гривень у спецфонді бюджету накопичено лише 500 мільйонів, які уряд не має наміру віддавати виробникам цього року. Про це докладніше читайте в матеріалі «Молочники залишаться без дотацій».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG