Доступність посилання

ТОП новини

КДБ Південної Осетії попереджає про небезпеку безладів


Мітинг опозиції на підтримку Алли Джіоєвої у Цхінвалі
Мітинг опозиції на підтримку Алли Джіоєвої у Цхінвалі
Комітет державної безпеки Південної Осетії попереджає, що ситуація у самопроголошеній республіці може вийти з-під контролю.

Голова Комітету Борис Аттоєв сказав, що серед присутніх на мітингу у Цхінвалі прихильників кандидата на посаду президента Алли Джіоєвої є люди, які можуть спровокувати сутички. При цьому Аттоєв наголосив, що співробітникам правоохоронних органів заборонено застосовувати зброю.

У четвер близько тисячі прихильників опозиційного діяча Алли Джіоєвої мають намір цілодобово мітингувати на центральній площі Цхінвалі перед будівлею уряду.

Як передають новинні агенції, посилаючись на російське агентство «РІА-Новості», на площі з’явилися три великі намети і польова кухня. Учасники акції протесту розвели вогонь в бочках і гріються біля них.

На місці проведення мітингу зведена сцена, з якої виступають представники опозиції.

Будівля уряду оточена міліцією.

Раніше Алла Джіоєва висунула вимогу до нинішнього глави фактичної влади Південної Осетії Едуарда Кокойти визнати її перемогу на президентських виборах, інакше вона знімає з себе відповідальність за дії своїх прихильників.

На нещодавніх президентських виборах у цьому сепаратистському регіоні Грузії опозиціонер Алла Джіоєва зі значним відривом перемогла суперника, якого відверто підтримувала Росія й нинішня влада Південної Осетії, але цей результат виборів був скасований через суд.
XS
SM
MD
LG