Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вимагають скасувати рішення про закриття двох інтернатів


Громадські організації вимагають переглянути рішення про закриття шкіл-інтернатів у Дніпропетровській області. Про це заявили голова обласної правозахисної організації «Допоможемо дітям» Микола Кожушко та голова громадської організації «Примножити славу Придніпров’я» Віктор Берізка.

За їхніми словами, Дніпропетровська облрада ухвалила рішення про закриття інтернатів на підставі неперевірених даних про нібито недостатню наповненість шкіл-інтернатів у селі Котівка та селищі Перещепиному.

Віктор Берізка повідомив, що інтернат у селі Котівка розрахований на 170 дітей, наразі там навчається 155, тобто заповненість закладу – 92%. До того ж, як зазначив Берізка, інтернат є «центром культурного та освітнього життя всього села».

На думку Миколи Кожушка, ухвалюючи рішення про закриття цих установ, влада не обговорила це питання з колективами та рідними дітей-вихованців, таким чином, «були порушені права дитини».

Наразі активісти пропонують створити спецкомісію з депутатів, освітян, керівників інтернатів та вихованців для перегляду рішення.

Раніше Дніпропетровська облрада ухвалила рішення закрити два інтернати. Вихованців закладів планують влаштувати в інші спеціалізовані установи, а у звільнених приміщеннях відкриють дитсадки.
XS
SM
MD
LG