Доступність посилання

ТОП новини

Київ: фінальне жеребкування Євро-2012


Київ – У Києві щойно відбулась церемонія фінального жеребкування Євро-2012. Цю подію президент УЄФА Мішель Платіні назвав третьою за важливістю після першого матчу турніру та самого фіналу європейської футбольної першості. Україна гратиме у групі D разом зі збірними Англії, Франції та Швеції. Друга країна-господар чемпіонату, Польща, – у групі А виборюватиме перемогу проти Греції, Росії та Чехії.

Церемонія відбувалась у Національному палаці «Україна» у присутності очільників України та Польщі та численних зірок футболу з різних країн Європи різних років. А запам’яталась учасникам церемонії святкова атмосфера та 4-метрова копія Кубку Європи, виготовлена з льоду, яку організатори розташували біля центрального входу до палацу.

Церемонію вели відомий польський спортивний коментатор Петро Собчинський та українська телеведуча Ольга Фроймут. Технічні можливості церемонії дозволили продемонструвати на екрані, розташованому за сценою, промоційні відео ролики з історії проведення чемпіонатів Європи та про міста України і Польщі, які приймають Євро-2012.

Офіційну частину церемонії жеребкування відкрив Президент України Віктор Янукович. Вітаючи учасників, він наголосив на важливості проведення турніру Євро для модернізації української держави, для популяризації спорту.

Дійство з кулею

Щоправда, Віктор Янукович змусив похвилюватись перекладачів-синхроністів, порівнявши швидкий шкіряний м’яч із кулею.

«Хочу привітати усіх уболівальників світу, які чекають цього футбольного дійства зі шкіряною кулею. Ми знаємо, що футбол з року в рік стає все більш яскравим, завойовує усе більше прихильників у всьому світі», – сказав Янукович.

Президент також відзначив, що Україна та Польща досягли успіху, об’єднавши зусилля і зробивши підготовку до турніру пріоритетом. «Разом зі мною прийшли на церемонію усі попередні Президенти України – це ті уболівальники, які багато років будували футбольну Україну. Але більш за все хотів би сказати про наших партнерів і друзів із Польщі: вони разом з нами взяли на себе цей виклик спільної долі, і ми разом підготувались до Євро-2012», – наголосив Янукович.

Суркіс: Євро-2012 – новий етап для держави і футболу

А президент Федерації футболу України Григорій Суркіс перед початком церемонії заявив Радіо Свобода, що проведення Євро-2012 стане новим етапом у розвитку української держави та українського футболу.

«Я вірю, що не один батько уперше приведе свого маленького синочка на футбол, і його чадо відчує, а потім і пронесе через усе життя любов до цієї нашої гри. А можливо, це стане для нього ще одним стимулом досягти вершин Андрія Шевченка чи Олега Блохіна», – сказав він.

Церемонію фінального жеребкування Євро-2012 транслювали у прямому ефірі понад сімдесят телевізійних та радіомовних компаній, завдяки чому церемонію побачили (або ж почули) футбольні уболівальники у більш як 150 країнах світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG