Доступність посилання

ТОП новини

Податківці завершують слідство у справі Тимошенко та ЄЕСУ


Головне слідче управління Державної податкової служби завершує слідство у ще одній кримінальній справі за обвинуваченням Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Податківці повідомили, що від сьогодні «слідчі надаватимуть обвинуваченій для ознайомлення відповідні матеріали судових експертиз». Вони наголошують на відсутності «медичних протипоказань щодо проведення слідчих дій із Тимошенко, викладених у висновку комісії провідних фахівців у галузі медицини» і вказують на відповідне клопотання Тимошенко та її захисту.

Колишнього Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко обвинувачують в організації приховування виручки у сумі понад 165 мільйонів доларів, розкраданні бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків на суму більше 47 мільйонів гривень «шляхом запровадження фінансової схеми щодо розрахунків за товарно-матеріальні цінності корпорацією ЄЕСУ та приховування доходів з використанням офшорних компаній».

Адвокати Тимошенко називають звинувачення необґрунтованими.

«Всі ці епізоди стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ в 1996-99 роках. Ці справи були порушені з політичних мотивів за президентства Кучми, вони всі були закриті в 2004-2005 роках. Але на замовлення Президента Януковича його кум Пшонка скасував закриття цих справ», – прокоментував обвинувачення проти екс-прем’єра депутат-бютівець Сергій Власенко.
XS
SM
MD
LG