Доступність посилання

ТОП новини

Хто здобуде половину голосів виборців (огляд преси)


Київ – Останні соціологічні опитування засвідчили розчарування українців в нинішніх політичних проектах. Як стверджує «Ділова столиця», суспільство сьогодні потребує нових політичних сил та лідерів, здатних повести за собою людей і втілити реальні зміни. А для їхньої появи потрібні три обставини. Це зовнішня та внутрішня загрози і певний збіг обставин. Нині ж, на думку експерта тижневика, найбільше присутній фактор внутрішньої загрози – корупція, яку чинна влада не поспішає подолати. Все, що сьогодні пропонує держава, – лише імітація боротьби, переконує видання. Тому та політична сила, яка запропонує реальні механізми оновлення, зможе претендувати майже на половину голосів виборців, стверджує «Ділова столиця».

В Адміністрації Президента вирішили відкласти створення незалежного органу з питань антикорупційної політики, інформує «Комерсант Україна». І хоча в Мін'юсті обіцяють, що незабаром повернуться до цього питання, однак джерела видання повідомляють, що робота відкладена щонайменше на два роки. «Комерсант» нагадує, що створення цього органу є однією з умов лібералізації візового режиму з ЄС, але Київ сподівається переконати Брюссель відмовитися від цієї вимоги. Докладніше читайте в матеріалі «Мін'юст уповноважений відмовити».

Столична влада останні півроку активізувала боротьбу із самовільною забудовою у столичному Гідропарку. Однак, як інформує газета «Голос України», демонтувавши старі, незаконно збудовані кіоски та забігайлівки, розташовані в рекреаційних зонах, київські чиновники тут же розпочали пошуки інвесторів для нових забудов. І, всупереч законодавству, яке забороняє будівництво стаціонарних об’єктів на усіх київських островах, столичні можновладці планують значно масштабніше будівництво, мотивуючи це потребами відпочивальників. Стаття називається «Не треба нам і аквапарку, і площі з фонтаном...».

Поки головного фігуранта «касетного скандалу» Миколу Мельниченка розшукує Інтерпол, він перебуває в Ізраїлі. «Ізвєстіям» в Україні» вдалося взяти інтерв’ю у колишнього охоронця Леоніда Кучми, в якому він розповідає як у Тель-Авіві намагався зустрітися з Віктором Януковичем і за що був арештований ізраїльською поліцією. Заголовок матеріалу «Справу Кучми закриють до кінця тижня».

Економічна криза у світі наступного року триватиме – щонайменше у першому та другому кварталах, прогнозують експерти газети «Україна молода». Однак, як заспокоює видання, до кінця року українці можуть бути спокійними: курс долара та євро відносно гривні суттєво не зміниться. Але вже наступного року вартість долара зростатиме, натомість євровалюта стрибками дешевшатиме до наступного літа. Про те, від чого найбільше залежить нині стабільність гривні, «Україна молода» розповідає у публікації «Коли скидати «єврики»?»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG