Доступність посилання

ТОП новини

Кримінальні будні кримського парламенту


Екс-депутат Рувим Аронов в Сімферопольському СІЗО (другий справа у верхньому ряду)
Екс-депутат Рувим Аронов в Сімферопольському СІЗО (другий справа у верхньому ряду)
Сімферополь – Прокуратура Криму підтвердила факт затримання правоохоронцями одного із депутатів Верховної Ради автономії. Це вже другий член фракції Партії регіонів, що опинився за ґратами. Тим часом на волю вийшов депутат кримського парламенту минулого скликання Рувим Аронов. Його підозрювали у вбивстві і причетності до організованої злочинної групи, однак правоохоронці не змогли надати судові достатньо доказів. Зараз справа відправлення на дослідування, а екс-депутат перебуває на волі.

Рувим Аронов, який перебував під слідством за підозрою у скоєнні кількох важких злочинів, а також був засуджений 2009 року до 4 років ув’язнення за ДТП зі смертельним наслідком, вийшов на волю за амністією. І хоча нове досудове слідство лише розпочалося, джерела в правоохоронних органах припускають, що колишній депутат, який втратив увесь свій бізнес і політичний вплив, все ж уникне покарання.

Доля керівника Керченського морського торгового порту, депутата Верховної Ради Криму від Партії регіонів Олександра Котовського проглядається менше.

Речник кримської прокуратури Наталія Бояркіна сьогодні підтвердила Радіо Свобода, що очільник порту справді минулої суботи був затриманий: «Прокуратура АРК порушила кримінальну справу стосовно начальника Керченського морського торгового порту. Йому інкримінується порушення законодавства під час закупівлі паливно-мастильних матеріалів. Наразі він затриманий і вирішується питання про обрання йому запобіжних заходів», – повідомила представник Прокуратури АРК Наталія Бояркіна.

Ціна посадки – директорське крісло?

Суд щодо обрання запобіжного заходу депутату має відбутися у четвер. Депутат-портовик підозрюється у тому, що порушивши тендерні процедури із закупівлі пального, він завдав шкоди державному підприємству більш як на 230 тисяч гривень. Однак, експерти звертають увагу, що торік, коли спостерігалося значне коливання цін на пальне, з подібними порушеннями працювали більшість державних підприємств.

Припускають, що після того, як депутат звільнить посаду керівника одного з найбільших в Україні морських портів, кримінальне переслідування його припиниться. Як це, наприклад, сталося після звільнення за власним бажанням голови Апеляційного суду Криму Сергія Луніна, проти якого спершу була порушена, а потім – і закрита кримінальна справа.

Олександр Котовський – другий чинний депутат кримського парламенту, який був затриманий правоохоронцями. Його однопартієць, «регіонал» Анатолій Гриценко за ґратами перебуває із січня нинішнього року. Його справа розглядається в одному з місцевих судів Запоріжжя. Мажоритарний округ, де обирався Анатолій Гриценко, сусідить з округом Олександра Котовського.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG