Доступність посилання

ТОП новини

Чого у Єнакієві очікують від Януковича?


Президент України Віктор Янукович відвідав своє рідне місто Єнакієве, 6 грудня 2011 року
Президент України Віктор Янукович відвідав своє рідне місто Єнакієве, 6 грудня 2011 року
Донецьк – У вівторок Президент України Віктор Янукович відвідав своє рідне місто Єнакієве. Сотні міліціонерів вздовж усієї траси Донецьк–Єнакієве, перекриті автошляхи майже на весь день не зіпсували настрою кільком сотням прихильників Януковича. Люди простояли на вулиці в очікуванні на поважного гостя кілька годин.

Віктор Янукович поклав квіти до пам'ятника своєму наставникові, космонавтові Георгію Береговому, відвідав його музей. Президент також запустив нову доменну піч на Єнакієвському металургійному заводі. Янукович при цьому запевнив, що тривають переговори з приводу будівництва нової, сучаснішої фабрики.

«Так, я домовлявся з інвесторами. Як тільки аглофабрика почне працювати, звісно, місто стане набагато чистішим. Ну, і це інвестиції. Це все піде: податки, лікарні і так далі», – сказав Віктор Янукович.

Погана екологія – одна з головних проблем

Якраз на забруднену екологію найбільше і скаржаться городяни. Роман, який працює в сфері обслуговування, каже Радіо Свобода: «Місто брудне, огидно брудне. У центрі міста балкон відкрити неможливо. Білизну люди не сушать. У тій кімнаті, де відкриті балконні двері, за дві години треба знову мити підлогу. А всі гроші, які виділяються на екологічні споруди та заходи, всі вони йдуть на місто, але не на очищувальні справи. Напевно, вигідно і зручно провладній команді», – зауважив мешканець міста.

Але здебільшого настрій у єнакієвців позитивний. Більшість вважає, що Януковичу потрібно дати ще час, щоб навести лад в країні.

«Відразу взяти країну в такому занедбаному стані, щоб відразу все, щоб завтра ми вже жили краще... Потроху все у нас владнається. Партія регіонів – це велика партія, багатомільйонна. Я думаю, Донбас витягне країну з руїни, я думаю, ми на вірному шляху», – вважає Юрій.

Однак пенсіонерка Парасковія Токар нарікає: «Світло відрізали, газу немає. І ото Янукович для людей сказав – пенсію додам. Пенсію 185 рублів забрали! Дитину війни дали і відразу забрали», – розповіла жінка.

Упродовж дня були перекриті не лише автошляхи в самому Єнакієві, але й понад 70-кілометрова траса, що з'єднує місто з обласним центром.Тож автомобілі кілька годин не могли рухатися, утворилися величезні затори.
  • Зображення 16x9

    Олена Поволяєва

    На Радіо Свобода з жовтня 2011-го року. Народилася, виросла, живу та працюю в Донецьку. У 2009-му році отримала ступінь магістра журналістики та диплом з відзнакою в Донецькому національному університеті. Цікавлюся документальним та радикальним кіно, сучасним мистецтвом, літературою. Катаюся на роликах, подорожую.

    Olena Povoliaieva | Создайте свою визитку


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG