Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура: дві справи проти Тимошенко та ЄЕСУ об’єднали в одне провадження


Дві кримінальні справи проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України» об’єднано в одне провадження. Про це УНІАН повідомили у відділі зв’язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

У провадженні Головного слідчого управління СБУ перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Юлії Тимошенко у вчиненні у 1996 – 2000 роках замаху на розтрату коштів державного бюджету України у сумі 405,5 мільйона доларів.

Крім того, у провадженні Головного слідчого управління Державної податкової служби України перебуває кримінальна справа за обвинуваченням Юлії Тимошенко в організації приховування валютної виручки у сумі понад 165 мільйонів доларів, незаконного відшкодування бюджетних коштів та ухилення від сплати податків на загальну суму понад 47 мільйонів гривень шляхом запровадження фінансової схеми щодо розрахунків за товарно-матеріальні цінності корпорацією ЄЕСУ та приховування отриманих від підконтрольних їй офшорних компаній доходів, які використані для особистого збагачення.

Враховуючи, що злочини вчинені однією особою, 6 грудня Генеральною прокуратурою України підслідність всіх зазначених злочинів визначено за слідчими Служби безпеки України, йдеться в повідомленні.

Адвокати Тимошенко називають звинувачення необґрунтованими.

«Всі ці епізоди стосуються діяльності корпорації ЄЕСУ в 1996 – 1999 роках. Ці справи були порушені з політичних мотивів за президентства Кучми, вони всі були закриті в 2004 – 2005 роках. Але на замовлення Президента Януковича його кум Пшонка (Генеральний прокурор України Віктор Пшонка – РС) скасував закриття цих справ», – прокоментував обвинувачення проти екс-прем’єра депутат-бютівець Сергій Власенко.
XS
SM
MD
LG