Доступність посилання

ТОП новини

Виїзний суд над Тимошенко перенесли на ранок


Лук'янівське СІЗО
Лук'янівське СІЗО
Засiдання Шевченкiвського районного суду Києва за позовом Служби безпеки України про арешт екс-прем’єра України, лiдера партiї «Батькiвщина» Юлiї Тимошенко перенесли на ранок четверга, повідомляють новинні агенції, посилаючись на iнформовані джерела.

Зокрема, «Українська правда» цитує співрозмовника про те, що представники держобвинувачення, захист Тимошенко та судді потрапили всередину СІЗО, де суддя ухвалив рішення про перенесення засідання у зв’язку з завершенням робочого дня.

О 20:30 за Києвом до СІЗО приїхала уповноважена з прав людини Ніна Карпачова.

В свою чергу захисник Тимошенко Сергій Власенко, вийшовши після 21-ї години з СІЗО, розповів журналістам, що «лише годину тому отримав матеріали справи, і тому ні захист, ні Тимошенко не встигли з ними ознайомитися.

Захисник зазначив, що просив надати час на ознайомлення з матеріалами справи хоча б до обіду, однак суддя не взяв до уваги ці аргументи і призначив виїзне засідання у камері Лук’янівського СІЗО на 9:00.

Власенко повідомив, що увесь цей час Юлію Тимошенко лежала. «Вона не вставала, вона не може вставати у зв’язку зі станом здоров’я», – цитує захисника прес-служба БЮТ.

Власенко повідомив, що під час суду у камері знаходився суддя, помічник судді, прокурори, слідчий СБУ, слідчий податкової міліції і два охоронці СІЗО.
Також навколо СІЗО і всередині ізолятора було стягнуто велику кількість працівників спецпідрозділів.

Раніше у середу Шевченківський райсуд ухвалив рішення щодо проведення виїзного засідання у справі екс-прем`єра Юлії Тимошенко у Лук`янівському СІЗО.

Генеральна прокуратура України повідомила про об’єднання в одне провадження двох кримінальних справ проти колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».

Підслідність справ визначено за слідчими Служби безпеки України, йдеться в повідомленні Генпрокуратури.
XS
SM
MD
LG