Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: немає злочину в дiях МНС щодо чорнобильцiв у Донецьку


Донецька обласна прокуратура не знайшла складу злочину в дiях спiвробiтникiв Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, якi 27 листопада знесли намет чорнобильцiв у Донецьку. Під час знесення наметового містечка тоді загинув 70-річний Геннадій Конопльов.

«Як із пояснень осіб, які були опитані під час перевірки, так і під час вивчення відеозапису не встановлений факт заподіяння будь-кому тілесних ушкоджень, у тому числі і Геннадію Конопльову», – повiдомив на брифiнгу в Донецьку обласний прокурор Володимир Вишинський.

Вiн також наголосив, що тiло загиблого Геннадiя Конопльова пiсля знесення намету було знайдено «в кiлькох метрах вiд того мiсця, де був намет».

Крiм того, прокурор пiдтвердив, що отруєння чадним газом не було виявлене. Вишинський зазначив, що перед початком демонтажу намету учасникiв акцiї протесту попередили, в наметi пiд час його знесення було двоє людей.

За його словами, дiї спiвробiтникiв МНС не суперечили законодавству. Прокурор також зазначив, що в знесеннi намету брали участь 10 спiвробiтникiв мiнiстерства, спiвробiтники МВС в цьому участi не брали, а «стежили за дотриманням законності».

Перевiрка проводилася за дорученням президента України Вiктора Януковича i генпрокурора Вiктора Пшонки, додав вiн. За словами прокурора Вишинського, перевiрка тривала 10 днiв.

Голодування лiквiдаторiв Чорнобильської катастрофи бiля будiвлi управлiння Пенсiйного фонду України в Донецькiй областi розпочалося 15 листопада. Донецький окружний суд 23 листопада ухвалив припинити проведення акцiї протесту. Учасники акцiї вiдмовилися припинити голодування, пообiцявши захищати своє наметове мiстечко всiма засобами, аж до скоєння актiв самоспалення. 27 листопада пiд час знесення наметового мiстечка протестувальникiв помер 70-рiчний Геннадій Конопльов.
XS
SM
MD
LG