Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: стан здоров’я Тимошенко стабiльний


Стан здоров’я колишнього Прем’єр-міністра України Юлiї Тимошенко, яку утримують у Лук’янiвському СIЗО, стабiльний Тимошенко отримує призначене комiсiєю фахiвцiв міністерства охорони здоров’я лiкування у медчастинi СIЗО. Про це повiдомляє Державна пенiтенцiарна служба України.

«Стан її здоров’я спабільний, вона перебуває пiд постiйним контролем лiкарiв установи. Також змушенi констатувати, що вона не повною мiрою виконує рекомендацiї медичних фахiвцiв, зокрема щодо проведення лабораторного дослiдження кровi», – ідеться в повiдомленнi.

Крiм того, Державна пенiтенцiарна служба iнформує про «iснування практики проведення судових засiдань безпосередньо на територiї СIЗО».

«Лише протягом минулого i поточного року на територiї слiдчих iзоляторiв було проведено понад 270 таких засiдань», – повідомляє служба.

Сьогодні у камері Лук’янівського СІЗО розпочалося виїзне засідання Шевченківського районного суду Києва. Суд визначається щодо обрання Юлії Тимошенко запобіжного заходу у справі ЄЕСУ. Протягом дня засідання переривалося. Причиною був больовий синдром у колишнього Прем’єр-міністра, повідомив її адвокат Сергій Власенко.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова у середу ввечері відвідала Тимошенко у СІЗО. Вона звернула увагу на неприпустимiсть проведення судового засiдання в умовах камери, оскiльки це є «грубим порушенням принципу публiчностi судового розгляду i не вiдповiдає пункту 1 статті 6 Європейської конвенцiї з прав людини, а також є обмеженням права на захист i може бути розцiнене як нелюдське поводження».
XS
SM
MD
LG