Доступність посилання

ТОП новини

У Києві активісти захищають право на протест


Сьогодні у Києві активісти Громадської ради при МВС України та неурядової організації «Фонд регіональних ініціатив» пікетували Кабінет Міністрів.

Головна вимога – зупинити системні порушення конституційних прав українців на мирні зібрання, які демонструє держава. Активісти також вимагають розслідувати незаконні переслідування учасників мирних акцій протесту у різних містах України.

Як повідомив Радіо Свобода правозахисник, член Громадської ради при МВС Володимир Чемерис, акції в Києві, Донецьку, інших українських містах засвідчують: суди, чиновники, правоохоронні органи, прокуратура вдаються до відверто протизаконних дій з метою «придушити мирні акції протесту».

«Сьогодні право на мирний протест залишається єдиним і найбільш ефективним способом відстояти свої права, способом змінити Україну. Але наша влада незаконно їх забороняє, порушує право громадян на свободу мирних зібрань», – наголосив Чемерис.

Під час акції до неї приєднались чорнобильці. Вони заявили, що через серйозні проблеми із здоров’ям припинили голодування, але не припинили акції протесту.
XS
SM
MD
LG