Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі взяли під варту двох представників силових структур


Начальник міліції громадської безпеки Євген Полудень
Начальник міліції громадської безпеки Євген Полудень
Двох чільних представників силових структур Білорусі взяли під варту.

Співробітники комітету держбезпеки затримали заступника міністра внутрішніх справ Євгена Полудня, а військова колегія Верховного суду засудила до 9 років в’язниці колишнього командувача ВПС і військ ППО Білорусі Ігоря Азаренка.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в КДБ республіки утримуються від коментарів щодо причин затримання заступника міністра внутрішніх справ, начальника міліції громадської безпеки Євгена Полудня.

Співробітники МВС також поки що не висувають жодних припущень, на підставі чого міг бути заарештований полковник Полудень.

Тим часом, представники демократичних сил Білорусі заявили про початок «зачисток» в силових структурах. Полудень добре знайомий опонентам влади, оскільки безпосередньо контролював акції протесту, сам керував розгоном і затриманням учасників мітингів.

У листопаді Полудень особисто представляв у парламенті новий законопроект про масові заходи, який ставить поза законом практично будь-яку спробу висловлювання альтернативної думки. Він значиться під № 83 в чорному списку Євросоюзу – разом з 300 білоруськими чиновниками йому заборонений в’їзд до країн ЄС, його зарубіжні активи заморожені.

Інший чільний військовий – командувач ВПС і військ ППО Білорусії Ігор Азаренок засуджений до 9 років позбавлення волі в колонії посиленого режиму з конфіскацією майна. Суд проходив у закритому режимі. Азаренок позбавлений військового звання генерал-майора, протягом п’яти років йому заборонено обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчою та адміністративно-господарською діяльністю.

Його дії кваліфіковані за статтею Кримінального кодексу «отримання хабара в особливо великому розмірі». Вирок оскарженню і касаційному оскарженню не підлягає. Після оголошення вироку Азаренок вигукнув: «Маріонетки, будьте ви прокляті!».
XS
SM
MD
LG