Доступність посилання

ТОП новини

Захист «тризубівців», засуджених за пошкодження Сталіна, подаватиме апеляцію


Адвокати «тризубівців», засуджених за пошкодження пам’ятника Йосипу Сталіну у Запоріжжі, подадуть апеляцію. Про це Радіо Свобода повідомив адвокат одного з засуджених Володимир Прудовський.

За його словами, в адвокатів та засуджених є 15 відведених законодавством діб, щоб подати апеляційну скаргу до Запорізького апеляційного суду, і вони скористаються своїм правом, адже вважають вирок райсуду щодо підзахисних несправедливим.

«Ми вважаємо, що цей вирок незаконний і нечесний. Зокрема, я вважаю, що там не було такої суми збитку, яка «тягнула» б на частину 1 статті 197, за якою засуджені активісти», – сказав Прудовський.

Він додав, що під час розгляду справи прокуратура мала б порушити кримінальні справи щодо слідчих, працівників СБУ та міліції, які морально та фізично тиснули на «тризубівців» під час слідства, але цього зроблено не було.

Жовтневий районний суд Запоріжжя 12 грудня виніс вирок у справі щодо відпилювання голови пам’ятника Сталіну. Усі «тризубівці» отримали умовні терміни покарання від 2 до 3 років. Суд також зобов’язав їх відшкодувати вартість пам’ятника – понад 100 тисяч гривень.
XS
SM
MD
LG