Доступність посилання

ТОП новини

«Від Андрія до Миколая» у Львові триватиме благодійний марафон


Лист Святому Миколаю
Лист Святому Миколаю
Львів – У Львові вперше розпочався благодійний марафон «Від Андрія до Миколая». Кожен може відвідати Палац мистецтв, де панує святковий передріздвяний настрій, і, придбавши квиток, зробити свій благодійний внесок для покупки обладнання для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, відомого як «чорнобильська лікарня» у Львові.

Парад Миколаїв із 14 країн світу, концерти, вистави, майстер-класи для дітей з випікання різдвяного печива і виготовлення ялинкових прикрас, ярмарок святкових подарунків, виставка авторських ялинок – все це у Палаці мистецтв від Андрія і до Миколая.
«Від Андрія до Миколая»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Подарунки від чеського Миколая
Подарунки від чеського Миколая
Палац мистецтв перетворився у резиденцію Святого Миколая

У Палаці мистецтв розташувалась резиденція Святого Миколая і протягом тижня дітлахи можуть з ним спілкуватись, брати участь у конкурсах. Щодня відомі актори, співаки, письменники, спортсмени демонструватимуть свої кулінарні здібності у різдвяній майстерні. А ввечері вже дорослі можуть послухати улюблених виконавців. Для гостей співатимуть Тарас Чубай, Сашко Положинський, Марійка Бурмака, гурти «Дивні» та «Крихітка», вокальна формація «Пікардійська терція» та багато інших зірок.

Організатори благодійного марафону Соломія Чубай і письменниця Мар’яна Савка запевнили Радіо Свобода, що на святі для дітей і дорослих нікому не буде сумно.

«У нас ніколи не було такого параду, ніколи до українського Миколая не приїжджали Миколаї з інших країн. А свято є в кожній країні. Вони привезли солодощі і ними частують дітлахів», – говорить Соломія Чубай.

Співорганізатор фестивалю Мар’яна Савка пояснює: «Ми зараз збираємо гроші на рентген апарат. І це потрібно не лише для львів’ян, а для всієї західної України. Батьки багатьох хворих діток чималі кошти витрачають на діагностику».

Кожен може стати благодійником

Мова йде про придбання обладнання для «дитячої чорнобильської лікарні» вартістю близько 4 мільйонів гривень. Оскільки у шпиталі досі працює рентген-апарат 70-х років минулого століття. А відтак дітлахи під час обстеження отримують вищу дозу опромінення, зауважив волонтер благодійного марафону Іван Янчишин.

«Ми спеціально обрали найдорожче обладнання, бо діти не один раз у рік проходять обстеження. Як тільки зберемо 500 тисяч гривень, то станемо у чергу на закупівлю апарату. Сподіваюсь, що у 2012 році лікарня матиме новий рентген, хворі дітки матимуть нове рентген обладнання», – каже волонтер.

На стінах Палацу мистецтв виставлені роботи хворих дітей і є чимало фотографій діток з діагнозом – онкологія.

Подарувати дитині надію на життя може кожен під час благодійного марафону. Свято Миколая – це передусім очікування дива. А для онкохворих діток і їхніх батьків кожен новий день є справжнім дивом.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG