Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові відкрили готель, де мешкатиме «родина УЄФА»


Директор Євро-2012 Маркіян Лубківський на відкритті готелю «Харків палац»
Директор Євро-2012 Маркіян Лубківський на відкритті готелю «Харків палац»
Харків – Першими гостями на відкритті готелю «Харків палац» стали журналісти, високопосадовці та зірки естради. Для VIP-клієнтів готель запрацює з першого лютого. Під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, згідно з підписаною з УЄФА угодою, в Kharkiv Palace перебуватиме штаб-квартира європейського футбольного союзу. Тут проживатимуть цільові групи (так звана «родина») УЄФА.

Інвестор будівництва готелю Олександр Ярославський сяє від щастя. Він, хоч і небагатослівний, але п’ятизірковий затишний будинок розхвалює найвишуканішими дифірамбами. «Я уважно і педантично поставився до проекту майбутнього готелю, тому тут кожна зона унікальна», – розповів Ярославський.

Маркіян Лубківський та Олександр Ярославський (праворуч) на відкритті готелю «Харків палац»
Маркіян Лубківський та Олександр Ярославський (праворуч) на відкритті готелю «Харків палац»
На відкриття готелю Kharkiv Palace очікували Віктора Януковича. Тому, за вимогою спеціальної охорони, журналісти ходили готельними коридорами, взувши бахіли. Утім, президент у Харкові через «нельотну» погоду не з’явився.

За словами директора Kharkiv Palace Ольги Соколенко, готельний комплекс – це підземний рівень (паркінг на 54 місця) і 13 наземних поверхів. На першому поверсі Kharkiv Palace розташуються вестибюль, торговельні і розважальні заклади, кав’ярні, лобі-бар. На другому поверсі ресторан, багатофункціональний зал, бізнес-центр та адміністративні приміщення готелю. З 3-го по 10-й поверхи розміщені готельні номери, зокрема, на десятому поверсі, де номери для представницького класу, розташований трикімнатний президентський «люкс». На останньому поверсі – спа-салони з бассейном та ресторан з дивовижною панорамою з висоти одинадцятого поверху.

Над інтер’єром готелю працювали англійська та українська команди дизайнерів. Головний кухар п’ятьох ресторанів зі Швеції. А головним менеджером став фахівець з Німеччини.

Президенський люкс у готелі «Харків палац»
Президенський люкс у готелі «Харків палац»
Все ще бракує фешенебельних номерів – Лубківський

Як працюватиметься і відпочиватиметься членам штаб-квартири УЄФА, а також представникам цільових груп УЄФА, приїхав побачити операційний директор УЄФА Мартін Каллен та Маркіян Лубківський – директор Євро-2012 в Україні. За словами останнього, попри гучні відкриття п’ятизіркових готелів у містах, що приймають Євро, ще бракує фешенебельних номерів.

Маркіян Лубківський каже, що до жеребкування футбольних збірних у Харкові були інші плани щодо готельних номерів. А тепер, коли стало відомо, які команди приїдуть і яка кількість вболівальників з ними буде, це вже зовсім інша ситуація. Саме тому найближчим часом проводитимуться наради в усіх чотирьох містах-господарях. Під час цих нарад сформується конкретний план, як вирішувати питання з розселенням у прив’язці до конкретного матчу, наголосив директор турніру Євро-2012.

Кілька європейських збірних уже оголосили, що тренуватимуться в Польщі й Чехії. Разом з тим, харківські представники готельного бізнесу не нарікають на брак заявок на бронювання номерів. Наприклад, у Kharkiv Palace уже заброньовано 90% п’ятизіркових номерів на час проведення чемпіонату.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG