Доступність посилання

ТОП новини

Лідери ЄС обговорили з Дмитром Медведєвим вибори в Росії


Брюссель: Дмитро Медведєв, Герман ван Ромпей, Жозе Мануель Баррозу, 15 грудня 2011 року
Брюссель: Дмитро Медведєв, Герман ван Ромпей, Жозе Мануель Баррозу, 15 грудня 2011 року
Європейський Союз висловив стурбованість повідомленнями про порушення і підтасовки на недавніх парламентських виборах у Росії.

Виступаючи на прес-конференції в Брюсселі після завершення саміту ЄС-Росія, голова Європейської Ради Герман Ван Ромпей заявив також про стурбованість долею затриманих у Росії учасників протестів:

«Ми занепокоєні порушеннями та нечесністю (під час виборів), про які звітують Організація з безпеки та співробітництва у Європі, інші спостерігачі та частина російського населення. Ми стурбовані також арештами маніфестантів».

Президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що проблеми з дотриманням прав людини є як у Росії, так і в Євросоюзі, і зазначив при цьому на необхідності боротьби з ксенофобією та неонацизмом, які, за його словами, є проблемою в низці країн ЄС.

Медведєв також висловив готовність своєї країни інвестувати в подолання боргової кризи в єврозоні, але про яку конкретно суму йдеться, він не уточнив.

Однак у кулуарах саміту помічник Медведєва з економіки Аркадій Дворкович підтвердив колишню обіцянку Москви виділити єврозоні через Міжнародний валютний фонд не менше 10 мільярдів доларів.
XS
SM
MD
LG