Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти РФ визнало помилки при видачі копії диплома «професору» Слюсарчуку


Міністр науки та освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник заявляє, що Міністерство освіти Росії визнало свої помилки при видачі Андрію Слюсарчуку копії диплома про закінчення російського медичного вищого навчального закладу. Про це міністр повідомив журналістам.

Табачник зазначив, що раніше Міносвіти Росії створило комісію для розслідування цього інциденту, й сьогодні Міністерство освіти України отримало офіційну відповідь, в якій російські органи визнають свою помилку.

Міністр процитував частину офіційного листа, відповідно до якого «дублікат державного диплома про закінчення вишу був виданий Слюсарчуку в 2005 році завідуючою архівом Російського національного медичного університету імені Пирогова, яку звільнено».

Також Міносвіти Росії визнає, що в архівній документації було допущено низку помилок. Всього, за словами Дмитра Табачника, російська сторона визнає 9 таких помилок у документації.

Андрій Слюсарчук нині перебуває в СІЗО Львова. Його обвинувачують у підробці дипломів про закінчення низки вищих навчальних закладів, зокрема – диплому російського медичного університету.

Слюсарчук став відомий кілька років тому за феноменальні здібності: зокрема, він нібито відтворював по пам’яті великі обсяги інформації, наприклад, 30 мільйонів цифр у числі «пі» після коми. Він також називав себе нейрохірургом і «лікував» хворих людей. Однак цього року під час розслідування журналісти газети «Експрес» навели докази того, що Слюсарчук – самозванець, і повідомили про те, що результатом його діяльності стало щонайменше 3 смертельні випадки.
XS
SM
MD
LG