Доступність посилання

ТОП новини

Під стінаму харківського УБОЗу мітингують на підтримку лідера чорнобильців


Кілька десятків чорнобильців зібралися під стінами УБОЗу у Харкові. Вони вимагають звільнити голову міського комітету ветеранів Чорнобиля Володимира Проскуріна, якого туди вранці примусово доставили.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, Проскуріна затримали вранці, коли він мав їхати в село Пухівка під Києвом, де сьогодні має розпочатися звітно-виборча конференція Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

Як розповіли у прес-службі обласної міліції, Проскурін проходить у кримінальних справах про підробку документів. Як повідомив начальник слідчого управління ГУ МВС України в Харківській області Зиновий Галаван, справи порушені за фактом надання неправдивих відомостей до Пенсійного фонду для нарахування пенсій чорнобильцям.

За даними міліції, лідера харківських чорнобильців затримали примусово, бо той ігнорував повістки. Водночас, як повідомила Радіо Свобода дружина Проскуріна Світлана Марченко, єдину повістку для дачі свідчень у міліції держвиконавець приніс їм додому лише напередодні ввечері.

За словами чорнобильців, що зібралися на стихійний протест, на конференції харківські делегати мали поставити питання про недовіру нинішньому керівнику організації Юрію Андреєву, який «зрадив інтереси чорнобильців». Саме із цим вони пов’язують затримання Проскуріна.

Нині триває його допит у міліції.
XS
SM
MD
LG