Доступність посилання

ТОП новини

У США набув чинності закон про державне фінансування


Нью-Йорк – Президент США Барак Обама підписав закон про державне фінансування у майже трильйон доларів. У Конгресі завершилися багатомісячні суперечки щодо бюджету. Раніше документ схвалили Сенат і Палата представників Конгресу. Якби закон не набув чинності, на державних службовців чекала б тривала неоплачувана відпустка.

Йдеться про так звану «проміжну домовленість». Вона чинна до 23 грудня і надала Бараку Обамі можливість зважити всі «за» й «проти» і підписати законопроект, вже ухвалений Сенатом і Палатою представників – про фінансування державних асигнувань в обсязі 915 мільярдів доларів. Цей законопроект забезпечить коштами федеральний уряд до кінця вересня наступного року, бо вже першого жовтня 2012 почнеться новий фінансовий рік.

Якби Президент не погодився б на тимчасове фінансування, то вже зараз низці міністерств забракло б грошей на подальшу діяльність. Серед них – Міністерство оборони, Міністерство праці та Агенція з питань захисту довкілля.

Дебати тривали до пізнього вечора

Дебати у Конгресі тривали іноді до пізнього вечора. Демократи, маючи більшість у Верхній палаті, наполягали на скасуванні податкових пільг для найбагатших. Сенатор-демократ Дік Дурбін риторично запитував про такі пільги.

«Хіба ми не можемо просити найбагатших в Америці платити трохи більше податків, щоб ми могли скоротити податки для майже 160 мільйонів американців?» – цікавився сенатор-демократ.


На це лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл наводив свої аргументи. «Перед нами законопроект, що містить найважливіші пріоритети для обох сторін. Давайте ставити на голосування й ухвалювати без подальших театральних жестів», – закликав лідер республіканців.

Таким же чином у Палаті представників спікер Джон Бейнер умовляв республіканців, що становлять переважну більшість у Нижній палаті Конгресу і не хотіли йти на компроміс із демократами. Законопроект, переконував Джон Бейнер, містить досить пунктів, які задовольнять обидві сторони

«Я вважаю, що законопроект пройде за двопартійної підтримки, і якщо йдеться про нові робочі місця, то американський народ не може чекати. Отже ми маємо вжити заходів», – наголошував Джон Бейнер.

Зрештою законопроект ухвалили, Президент його підписав і він набув чинності.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG