Доступність посилання

ТОП новини

Україна і ЄС завершили переговори щодо угоди про асоціацію


Президент Ради ЄС Герман ван Ромпей заявляє, що переговори між Україною та Європейським Союзом щодо угоди про асоціацію завершено.

«Сьогодні ми можемо публічно заявити про те, що переговори щодо угоди про асоціацію завершено», – сказав він під час ХV саміту Україна-ЄС у Києві.

Ромпей додав, що європейська сторона хоче підписати цю угоду, проте це залежатиме від внутрішньої ситуації в Україні.

Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна готова до прискореної технічної підготовки до підписання угоди з ЄС про асоціацію.

«Фактично ми вже розпочали імплементацію окремих її положень. Сьогодні ми підійшли до завершення роботи над текстом угоди про асоціацію, переходу до етапу її підготовки до підписання та подальшої імплементації», – зазначив Янукович.

Президент України також вважає, що процес розширення ЄС не повинен припинятися, поки за його межами перебуватимуть такі країни, як Україна.

«Я переконаний, що проект об’єднаної Європи не буде завершеним, поки за його межами перебуватимуть такі великі європейські країни й народи, як український народ», – сказав Президент.

При цьому Президент зазначив, що Україна з розумінням ставиться до процесів, які відбуваються в ЄС і до обережності, що проявляє ЄС до подальшого розширення.

Раніше очікувалося, що на саміті «Україна-ЄС» буде парафовано угоду про асоціацію, однак потім з української і європейської сторін були заяви, що ця процедура технічно не готова.
XS
SM
MD
LG