Доступність посилання

ТОП новини

Лондон-2012 охоронятиме бойова техніка і 13,500 солдатів


Лондон – Попри те, що надворі ще зима і на календарях 2011-тий рік, британський уряд поспішає з приготуваннями літньої олімпіади Лондон-2012. Одним із останніх кроків у приготуваннях стало збільшення до понад півмільярда фунтів на заходи і засоби безпеки для олімпійських ігор.

Міністр оборони Великої Британії Філіп Гаммонд оголосив про масштабне використання бойової техніки і тисяч військовослужбовців. «Ми матимемо напоготові вертольоти і винищувачі «Тайфун» для захисту повітряного простору над Лондоном», – каже міністр оборони Філіп Гаммонд і додає, що лондонську олімпіаду захищатимуть навіть протиповітряні ракетні системи. За його словами, військові будуть використовувати усі свої ресурси для гарантування безпеки лондонської олімпіади.

Британський уряд вирішив, що безпека олімпійських ігор – це одна з найважливіших умов успішної спортивної події. Раніше передбачалося, що для забезпечення охорони і порядку буде досить близько десяти тисяч осіб, але зараз ця цифра загалом перевищує двадцять три з половиною тисячі.

Це не буде суто військова операція. Заходи безпеки під час лондонської олімпіади очолюватиме поліція. Але сама кількість залучених військовослужбовців вражає: 13 500.

«Сім з половиною тисяч із них будуть виділені на охорону об’єктів. Вони посилять і зміцнять операції, очолювані цивільними органами. Інші п’ять – шість тисяч будуть військовою підтримкою для поліції»,­ – повідомив британський міністр оборони, наголосивши, що гарантування безпеки олімпіади буде найбільшим завданням із охорони та забезпечення порядку за останні десятиріччя.

Військові олімпійці

Використовувати військових у заходах безпеки на олімпіадах почали з американської Атланти 1996 року, і британські урядовці наголошують, що їхні плановані масштаби військового залучення не дуже відрізняються від того, що було в останні роки на інших олімпійських іграх.

На олімпіаді у Сіднеї в Австралії було залучено десять тисяч військовослужбовців.

Тринадцять з половиною тисяч у Британії виглядає не так уже й багато, якщо взяти до уваги, що змагання та інші заходи лондонської олімпіади відбуватимуться на ста п’ятдесяти різних об’єктах.

Представники британських військових кажуть, що солдати із задоволенням долучаться до підтримки олімпійських операцій. Для них це набагато легше, ніж не такі вже давні бої в Іраку і теперішні бойові дії в Афганістані.

Загалом безпека олімпіади Лондон-2012, за теперішніми підрахунками, коштуватиме 553 мільйони фунтів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG