Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко сама не хоче брати участь у суді – прокурор Фролова


Представник державного обвинувачення на засіданні Апеляційного суду Києва у справі щодо газових контрактів Лілія Фролова вважає, що, оскільки колишній прем’єр Юлія Тимошенко не скористалася можливістю взяти участь у засіданні, це означає, що вона насправді не хоче брати участь у розгляді її скарги.

«До суду надійшли медичні документи від керівника медичної частини Лук’янівського СІЗО, які свідчать, що Тимошенко може брати участь у суді у звичайному режимі. Ці документи присутні у залі своїми криками не дали озвучити. Обвинувачення не заперечує проти розгляду справи без Тимошенко, оскільки скільки судом було забезпечено виклик засудженої, але ж вона не бажає з’являтися до суду», – сказала Фролова журналістам.

Також, на думку прокурора, заяви про бажання Тимошенко брати участь у суді є «маніпулюванням суспільною свідомістю, не більше». «ЗМІ передавали відео з камери, де тримають Юлію Тимошенко. Я звернула увагу, що біля її ліжка стоїть взуття на величезній платформі. Скажіть, чи стала б людина, в якої болить спина від ходіння, взувати підбори? » – заявила Лілія Фролова.

Адвокати Юлії Тимошенко Микола Сірий та Олександр Плахотнюк сьогодні заявили, що небажання суду доставити Тимошенко до суду в лежачому положенні, відповідно до її стану здоров’я, є обмеженням права на захист, а відтак – кримінальним злочином.
XS
SM
MD
LG