Доступність посилання

ТОП новини

У Києві оголосили лауреатів премії імені Анатолія Москаленка


Журналіст Радіо Свобода Дмитро Білаш
Журналіст Радіо Свобода Дмитро Білаш
Київ – Номінація для учнів, студентів, а також відзнака для молодих журналістів. У Києві оголосили лауреатів премії імені Анатолія Москаленка – першого директора Інституту журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Одним із лауреатів став молодий автор матеріалів для Радіо Свобода.

Дмитро Білаш – цьогорічний лауреат премії імені Анатолія Москаленка у студентській номінації. Нагороду отримав за співпрацю із студентським радіо Інституту журналістики, Радіо Свобода та за участь у створенні Інтернет-видання. Каже, обраною професією задоволений, адже давно хотів бути журналістом.

«Журналістика для мене – це, в першу чергу, можливість гарно та цікаво прожити життя і допомогти суспільству. Чудово, коли оцінюють твою роботу, – це приємно і надихає робити щось нове. Мені вдалося гарно почати. Те, що я хочу зробити, – багато працювати як журналіст на благо суспільства», – каже Дмитро Білаш.

Без «істини в останній інстанції»

На думку першого Президента незалежної України Леоніда Кравчука – голови Наглядової Ради Фонду розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка, – премія дозволяє виділити найкращих молодих журналістів. Наголошує, що саме від них залежить подальший розвиток українських ЗМІ, які наразі «мають серйозні недоліки». Одним із головних називає необ’єктивну подачу інформації. Каже, багато публікацій нагадують вердикти і претендують на роль «істини в останній інстанції». А це, зазначає він, суперечить законодавству, Конституції та інтересам нації.

«У будь-якому суспільстві, якщо це суспільство – цивілізоване, в ньому достатньо високої культури, фізичної і моральної, є дві речі, яких повинні дотримуватися усі: і влада, і опозиція, і суди, і журналісти. Це дотримання закону, навіть якщо він недосконалий. І по-друге, коли суспільству важко, коли вирішується проблема бути чи не бути нації, народові у майбутньому, це об’єднання заради високих цілей», – стверджує Леонід Кравчук.

Цього року журналістську нагороду також отримала дев’ятикласниця із Києва Катерина Барабаш, котра перемогла в учнівській номінації, та ведуча «Ранку з ТВі» Юлія Банкова, котра стала найкращим молодим журналістом.

Премію ініціював Фонд розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка і її вручали втретє.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG