Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії з початку тижня вбиті понад 200 людей – активісти


Провідна опозиційна коаліція Сирії закликала в середу терміново скликати позачергові засідання Ради безпеки ООН і Ліги арабських держав, щоб обговорити невпинне насильство на північному заході Сирії.

Національна рада Сирії, яка базується поза межами країни, заявляє також, що від понеділка в Сирії загинули понад 200 людей.

Представник сирійських правозахисників, базованих у Лондоні, навів дані, що лише в одному з епізодів загинули 111 цивільних людей і активістів, коли силові структури, вірні авторитарному президентові Башару аль-Асадові, оточили учасників протестів в одній із місцевостей у провінції Ідліб у вівторок і дві години розстрілювали їх зі стрілецької зброї й артилерії.

Того ж дня, за повідомленнями, були вбиті чи поранені й близько ста військових, які залишили свої частини, не бажаючи брати участі в придушенні протестів. Таким чином вівторок став одним із найкривавіших днів протягом повстання проти політики Асада, що триває з березня.

Ці дані не перевірені – влада Сирії практично не дає можливості для незалежних репортажів із країни. Натомість вона запевняє, що веде боротьбу з терористами, в якій загинули понад 1 тисяча 100 військових і працівників поліції.

За оцінками ООН, у придушеннях акцій протестів та інших діях силових структур проти супротивників влади в Сирії за дев’ять місяців загинули вже понад п’ять тисяч людей.
XS
SM
MD
LG