Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: влада не допустить втручання ззовні у внутрішні справи Росії


Президент Росії Дмитро Медведєв заявляє, що керівництво держави не допустить втручання ззовні у внутрішні справи Росії.

«Право людей висловлювати свою думку всіма законними способами гарантоване. Але спроби маніпулювати громадянами Росії, збивати їх на хибний шлях, розпалювати в суспільстві соціальний розбрат неприйнятні», – сказав він у зверненні до російського парламенту, Федеральних зборів.

«Ми не дозволимо провокаторам і екстремістам втягнути суспільство у свої авантюри. Ми також не допустимо втручання ззовні у наші внутрішні справи», – сказав Медведєв.

Він також заявив, що «Росії потрібна демократія, а не хаос».

Російський глава держави зазначив, що «за підсумками парламентських виборів було зроблено всілякі заяви – як у Росії, так і за кордоном». «Хтось задоволений результатами, хтось не зовсім, хтось зовсім незадоволений. Так було і після президентських виборів, так було завжди», – наголосив Медведєв і додав, що російська влада уважно сприймає будь-яку критику і робить висновки, якщо вона справедлива.

4 грудня у Росії відбулися вибори до нижньої палати російського парламенту, Державної думи. До неї пройшли партії «Єдина Росія», КПРФ, ЛДПР і «Справедлива Росія». Верхня палата, Рада федерації, не обирається, а призначається.

10 грудня в багатьох російських містах відбувся загальнонаціональний мітинг проти офіційних результатів виборів. Наймасштабніший тривав у Москві на Болотній площі: за різними оцінками, там зібралося від 25 до 80 тисяч осіб.

Сьогоднішнє звернення Медведєва у парламенті – останнє його послання у статусі президента. Раніше він відмовився брати участь у виборах глави держави, запланованих у Росії на 4 березня.
XS
SM
MD
LG