Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав законним порушення справи проти Мельниченка


Печерський районний суд Києва визнав законними постанови Генеральної прокуратури України від 2001 року про порушення кримінальних справ проти колишнього майора управління Держохорони Миколи Мельниченка.

Відповідне рішення суду в понеділок оголосила суддя Печерського райсуду Вікторія Гаркава, відмовивши таким чином у задоволенні скарги на законність відповідних постанов Генпрокуратури адвокату Мельниченка Миколі Недільку.

Адвокат зазначив у коментарі журналістам, що має намір оскаржити це рішення в апеляційному суді. Микола Неділько також назвав парадоксальним той факт, що стосовно другого Президента Леоніда Кучми суд визнав незаконним порушення кримінальної справи за тією ж статтею Кримінального кодексу, яка інкримінується його підзахисному, а щодо Миколи Мельниченка визнає порушення справи законним.

Захист Мельниченка у вересні оскаржив у Печерському райсуді постанову Генпрокуратури від 2001 року про порушення кримінальної справи проти колишнього майора.

23 червня Печерський райсуд Києва оголосив своє рішення, яким визнав незаконною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи проти Мельниченка і скасував її. Таким чином, суд визнав незаконним закриття кримінальної справи проти Мельниченка за частиною 2 статті 328 (розголошення державної таємниці), частиною 1 статті 358 (підробка документів), частиною 3 статті 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

29 липня Апеляційний суд Києва визнав законним це рішення Печерського райсуду.
XS
SM
MD
LG