Доступність посилання

ТОП новини

У парламенті Ізраїлю обговорювали визнання геноциду вірмен


Комісія з питань освіти, культури та спорту ізраїльського парламенту – Кнессету – обговорила в понеділок визнання геноциду вірмен в Османській імперії під час Першої світової війни.

Після обговорення комісія не ухвалила жодного рішення: парламентарі вирішили вивчити резолюції, які з цього приводу раніше ухвалили парламенти інших країн.

Під час дискусії у Кнессеті представниця Міністерства закордонних справ Ізраїлю Іріт Ліліан застерегла парламентарів, що визнання геноциду «може мати серйозні стратегічні наслідки», і наголосила, що відносини Ізраїлю з Туреччиною, яка виступає категорично проти такого визнання, нині і без того «дуже крихкі».

Натомість ініціатор обговорення питання, спікер Кнессету Реувен Рівлін заявив: «Моя позиція не змінилася з 1990 року. Ізраїльський народ на моральному рівні не може бути частиною світу, який заперечує велике нещастя, яке пережив інший народ».

Минулого тижня нижня палата французького парламенту схвалила законопроект, який у разі ухвалення має на меті запровадити кримінальну відповідальність за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії під час Першої світової війни. У відповідь Туреччина відкликала з Парижа свого посла.
XS
SM
MD
LG