Доступність посилання

ТОП новини

Молодь нагадує владі про себе


Акція «Новорічне Вухо влади», Львів, 27 грудня 2011 року
Акція «Новорічне Вухо влади», Львів, 27 грудня 2011 року
Львів – «Новорічне Вухо влади» – акція під такою назвою пройшла сьогодні у Львові та ще кількох обласних центрах. Молодіжний осередок «Фронту змін» і громадська організація «Молодь за зміни» прикрасили новорічну ялинку обіцянками Президента.

Ялинку на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку у Львові молоді люди прикрасили паперовими «вухами» з невиконаними обіцянками Президента Януковича. Бо, кажуть, «вуха влади» обіцяли почути кожного громадянина, зокрема українську молодь. Головним героєм обрали не Святого Миколая, а Діда Мороза, який більш популярний і зрозумілий у владних колах, пояснили учасники акції.

У зверненні до представника Президента на Львівщині мовиться, що за рік, що минає, не виконана жодна з обіцянок глави держави щодо молоді. Президент обіцяв збільшити кількість бюджетних місць у державних вишах до 75%, створити умови для відродження іпотечного кредитування з фіксованою ставкою не більш як 7% на рік, за 10 років побудувати мільйон квартир для молоді, працівників бюджетної сфери, малозабезпечених сімей, людей з обмеженими фізичними можливостями, а також ввести податкові канікули для малого бізнесу на 5 років.

Координатор акції у Львові Юрій Баланюк зазначив в коментарі Радіо Свобода, що акція проходить у рамках заходів «Україна проти Януковича» і молоді люди хочуть звернути увагу влади на те, що та не виконує своїх передвиборні обіцянки.

Понад 100 тисяч мешканців Львівщини поставили підписи проти Януковича

Тим часом у Львівські обласній адміністрації звернення молоді, як і сама акція, залишились поза увагою. За перебігом заходу спостерігали кілька правоохоронців.

Загалом на Львівщині опозиційні сили під час всеукраїнської акції «Україна проти Януковича» зібрали понад 100 тисяч підписів. Втім під час одного з протестів незалежних націоналістів у Львові 5 грудня проти діяльності чинної влади, дівчину, яка тримала плакат «Янукович продає державу», затримали правоохоронці і молода людина близько 2 годин провела у райвідділі міліції.

28 грудня Львівський окружний адміністративний суд розгляне справу щодо учасниці акції непокори.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG