Доступність посилання

ТОП новини

2011 рік для українців був важким (огляд преси)


Київ – Лише 4% українців вважають, що 2011 рік був вдалим для країни. Такими є результати соцопитування від компанії Research&Branding Group. Загалом же понад 70% опитаних назвали рік важким. Докладніше з оцінками українців року, що минає, знайомить газета «Факти».

А ось експерти «Ізвєстій» в Україні» вважають, що 2011 був, зокрема для політиків, достатньо продуктивним. Ухвалені пенсійна реформа та закон про вибори. А ще розпочаті адміністративна, судова та земельна реформи. Натомість опозиціонери переконують, що якби парламент не ухвалював нових законів, а виконував ті, що є, українці жили б краще. Загалом же, на думку експертів видання, у 2011 році найпродуктивніше працювали у Верховній Раді нунсівець Юрій Кармазін, який зареєстрував у парламенті близько сотні законопроектів, б'ютівець Віктор Швець, законопроекти якого були найбільш підтримані депутатами, і регіонал Григорій Калетник. Четвертим трудоголіком «Ізвєстія» називають депутата від БЮТ Наталію Королевську. Про те, хто найбільше ледарював у парламенті цього року і кого журналісти вважають найскандальнішими депутатами, читайте в матеріалі «Порядок денний».

Рік, що минає, виявився для страхового бізнесу спокійним, констатують «Економічні відомості». Не було ані гучних банкротств, ані радикальних змін правил гри. Нинішня ситуація нагадує газетярам затишшя перед бурею – резерви вичерпуються, ліквідність падає, а видатки зростають. Деякі акціонери страхових компаній навіть не проти віддати бізнес в надійні руки. Однак охочих небагато, зауважує видання.

Кошти, виділені на охорону здоров’я в Україні, використовують нераціонально, стверджує дописувач газети «Голос України». Він переконує, що на 30-40 відсотків система працює сама на себе, а не на пацієнтів. Первинний рівень медичної допомоги, який до людей найближче, отримує трохи більше десятої частини всіх грошей. А цього, вочевидь, недостатньо навіть для якісного діагностування та надання першої допомоги населенню, наголошує автор статті.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG