Доступність посилання

ТОП новини

Параметри «Південного потоку» прив’язані до України – «Газпром»


Параметри майбутнього газопроводу «Південний потік» із Росії до Європи в обхід України тепер «іще сильніше прив’язані» до позиції Києва після того, як Росія отримала дозвіл від Туреччини на його будівництво, сказав сьогодні голова правління російського «Газпрому» Олексій Міллер.

Ідеться про ставлення України до можливої участі Росії в українській газотранспортній системі, що визначить, яка частка транзиту російського газу далі йтиме в майбутньому транзитом через Україну, а яка піде через новий газогін.

Міллер також заявив, що дозвіл Туреччини на «Південний потік» ніяк не вплине на формулу ціни на газ, яку використовує «Газпром», і в цілому, і для окремих країн.

Раніше сьогодні заступник керівника «Газпрому», голова експортного підрозділу російського газового монополіста «Газпром експорт» Олександр Медведєв заявляв, що проект «Південний потік» Росія реалізує незалежно від того, чи домовиться з Україною про спільне володіння українською ГТС чи її спільне використання.

А прем’єр-міністр Росії Володимир Путін висловив сподівання, що Україна «позитивно» поставиться до оголошеного раніше сьогодні рішення Туреччини надати остаточний дозвіл на будівництво в її виключній економічній зоні дном Чорного моря газопроводу «Південний потік», який має з 2015 року постачати російський газ в обхід України до країн Південної і Центральної Європи.
XS
SM
MD
LG