Доступність посилання

ТОП новини

США критикують погрози Ірану перекрити Ормузьку протоку


США не терпітимуть порушення права на вільне пересування Ормузькою протокою – одним із головних каналів транспорту нафти. Про це повідомили у Пентагоні у відповідь на заяви Ірану про намір перекрити протоку у разі запровадження щодо Тегерану санкцій на експорт нафти.

У Міноборони наголосили на тому, що присутність у цьому регіоні для США є важливою для захисту своїх «життєво необхідних зв’язків із міжнародним співтовариством».

Нині адміністрація Барака Обами працює над розробкою санкцій проти іранського центробанку. У разі запровадження, санкції незабаром суттєво скоротять прибутки Ірану від продажу нафти.

Про ймовірність запровадження санкцій країни Заходу заговорили після нещодавнього оприлюднення звіту МАГАТЕ, згідно з яким Іран нібито займався розробкою ядерної зброї і, ймовірно, досі продовжує таку діяльність. Тегеран неодноразово відкидав звинувачення у розробці ядерної зброї: керівництво Ірану запевняє, що ядерна програма країни має суто мирний характер, але доказів цього не надає.
XS
SM
MD
LG