Доступність посилання

ТОП новини

Бізнес через фіскальний тиск іде в тінь (огляд преси)


Київ – Віктор Янукович бачить суперечності між урядом та Адміністрацією Президента, стверджує експерт газети «Україна молода». Якщо раніше вдавалося тримати систему за рахунок противаг – одних людей влаштували в АП, а інших призначили в Кабмін чи Генпрокуратуру, то нині цей баланс опинився під загрозою. У Президента з’явилася спокуса ставити лише на своїх. Але на думку експерта видання, якщо й надалі відбуватиметься монополізація політичних і бізнесових впливів довкола родини Януковича, це може призвести до втрати підтримки з боку тих, хто привів його до президентства.

З українського ринку поступово зникають вітчизняні виробники. Якщо 2004 року національних виробників на внутрішньому ринку було 71%, то нині лише 56%. Причина, яка змушує підприємців іти в тінь, – фіскальні заходи й посилення тиску на бізнес, вважає дописувач газети «Голос України». Водночас позиції вітчизняного товаровиробника продовжує агресивно відвойовувати імпорт.

Україна не запровадить обмежувальні мита на імпортне пальне – бензин і дизель. Як з’ясувала Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, поставки імпортного палива не шкодять вітчизняним нафтопереробним заводам. Як нагадують «Ізвєстія» в Україні», ініціатори розслідування наполягали на запровадженні величезних мит на імпорт пального. І це могло б призвести до його суттєвого подорожчання. У повідомленні комісії йдеться, що «національні інтереси не вимагають вжиття до такого імпорту спеціальних заходів». Стаття називається
«Паливна самодостатність, або Уряд відмовився від подорожчання пального».

Злочинці можуть проникати у помешкання під виглядом Діда Мороза або кур’єра із новорічними подарунками, попереджають в газеті «Факти» співробітники міліції. Тому вони радять, замовляючи новорічні послуги, звертатись лише до перевірених фірм і остерігатись незнайомців, які приходять додому. А експерти рекомендують дуже сумлінно обирати іграшки на ялинку і карнавальні костюми, позаяк більшість із них небезпечні для здоров’я.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG