Доступність посилання

ТОП новини

«Столиця світу» готується зустріти Новий рік


Нью-Йорк – Сотні тисяч людей готуються у Нью-Йорку до традиційної зустрічі Нового року на площі Таймс-сквер. Якщо сам Нью-Йорк називають «світовою столицею», то цю площу – «перехрестям світу».

Півтора мільйона людей, за попередніми підрахунками, зберуться на площі Таймс-сквер, щоб на власні очі побачити повільне падіння з високої вежі кришталевої кулі, що знаменує прихід Нового року. Цю кулю збирали вручну, з кришталевих 2688 трикутників. У концерті на площі братимуть участь поп-зірки Джастин Бібер і Леді Ґаґа та інші артисти. Церемонію, започатковану понад століття тому, 1907 року, матимуть змогу побачити на своїх телеекранах у реальному часі завдяки трансляції сотні мільйонів глядачів у всьому світі.

Водночас батьки міста приділяють особливу увагу безпеці. За повідомленням шефа нью-йоркської поліції Реймонда Келлі, понад півтори тисячі поліцейських стежитимуть за порядком на площі Таймс-сквер, куди глядачі почнуть збиратися ще надвечір. Не дозволяють проносити рюкзаки та великого розміру сумки. З тротуарів видаляють урни для сміття. Не можна проносити будь-які алкогольні напої. На додаток до відеокамер на кожному кроці, з неба за Таймс-сквер спостерігатимуть поліцейські гелікоптери.

40% мешканців Нью-Йорка народилися за межами США

У натовпі буде чимало гостей міста. На це звернув увагу мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

«Сорок відсотків мешканців Нью-Йорка народилися за межами Америки. Люди, що збираються цього вечора на Таймс-сквер, прибули з кожного міста Америки, з кожної країни світу», – констатував мер найбільшого міста США.

Майкл Блумберг навів також інші статистичні дані, пропагуючи переваги життя у мегаполісі, яким він керує.

«Уперше від 1901 року тривалість життя в Нью-Йорку вища, ніж у цілому по Америці. Отож, якщо ви маєте друзів і рідних, які мешкають деінде, якщо вони переселяться до Нью-Йорка, вони житимуть довше», – стверджував мер.

Популярний телевізійний гуморист Джей Лено зауважив із цього приводу, що ті, хто витримає без шкоди для здоров’я шестигодинний концерт просто неба, враховуючи холодну грудневу погоду, напевно житимуть довше.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG