Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція піде на вибори трьома колонами – Яценюк (огляд преси)


Київ – Для України 2011 рік став часом розчарування й позбавлення ілюзій. А найбільший провал року – те, що не була парафована Угода про Асоціацію з ЄС. Тенденцією року стали й чисельні акції протесту: чорнобильців, афганців, вчителів. Про це в газеті «День» стверджує лідер партії «УДАР» Віталій Кличко.

А ось лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк, інтерв’ю з яким теж друкує «День», вважає, що до нового парламенту опозиції варто йти чітко визначеними колонами. Він сподівається, що Тимошенко вийде з тюрми й очолить список «Батьківщини» – це перша колона. Друга – «Фронт Змін» самого Яценюка. І третя – «Свобода» Олега Тягнибока.

Український фінансовий сектор, всупереч невтішним прогнозам на початку 2011 року, вистояв, стверджує газета «День». Банки наростили капітал і потихеньку почали впускати гроші в економіку. Проте серйозної взаємодії з реальним сектором все ж таки не сталося. Словом, повторення другої хвилі фінансових прикростей є цілком реальним, прогнозує видання. Як це відіб’ється на гривні? Яких депозитних і кредитних ставок слід чекати населенню і бізнесу у зв’язку з цим наступного року? Про це йдеться в матеріалі «Рік перенесених ризиків».

Українців активно агітують створювати об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що мають замінити ЖЕКи. Влада, зокрема, обіцяє всебічну підтримку діяльності таких об'єднань. У державному бюджеті-2012, зокрема, на пільгове кредитування капітальних ремонтів і заходів із підвищення ефективності ОСББ передбачили 40 млн. грн. Однак, як стверджує газета «Голос України», всупереч усім намаганням, темпи створення ОСББ у країні дуже мляві. Мовляв, уся біда – у недостатній поінформованості про переваги ОСББ. Утім, чи не найголовніша причина, яка пояснює надто повільні темпи створення таких об'єднань, на думку журналістів, – законодавчі суперечності та брак необхідного нормативно-правового поля. Стаття називається «ОСББ – нові, проблеми – старі...».

Держінспекція з питань захисту прав споживачів провела щорічну перевірку якості найпопулярніших на новорічні свята продуктів харчування і ялинкових прикрас. З’ясувалося, що в переддень Нового року купити якісний товар непросто. Зокрема, як інформують «Ізвєстія» в Україні», багато видів майонезу і ковбаси виготовлені з порушенням технології. Конкретніше про це йдеться у матеріалі «Отруйний набір».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG