Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі суд заборонив акції на день народження Бандери – ВО «Свобода»


Одеський окружний адміністративний суд заборонив у четвер проводити масові акції і мітинги в центрі міста 1 січня, на день народження провідника ОУН Степана Бандери, повідомила в п’ятніцю прес-служба Одеської обласної організації партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода».

Того дня українські націоналісти планували провести марш на честь дня народження Бандери, мовиться в повідомленні, хоча й анонсували його під виглядом акції «Стоп корупції».

За цією інформацією, у відповідь на повідомлення обласної організації ВО «Свобода» в міську раду про проведення маршу на честь Бандери «низка кишенькових прокремлівських маргінальних угрупувань» подала заявки на проведення своїх заходів у той же час за тим же маршрутом. Це, в свою чергу, стало формальною підставою для виконавчого комітету міської ради звернутися до суду з вимогою заборонити масові акції і однієї, і іншої сторони.

В одеській «Свободі» стверджують, що аналогічним чином було зірвано вже кілька їхніх заходів.

«Дана схема відпрацьована давно і застосовується для заборони небажаних для влади вуличних акцій. Однак це стосується лише українських організацій. Заходи на кшталт «русскіх» маршів проходять із благословення місцевої влади та під щільною охороною міліції», – заявили в одеській організації ВО «Свобода».

Однак «заборона владою маршу не означає, що українські націоналісти відмовляться від своїх намірів» – день народження Степана Бандери відзначать іншими вуличними акціями, які не заборонені судом, заявив, як мовиться в повідомленні, голова Одеської обласної організації ВО «Свобода» Павло Кириленко.
XS
SM
MD
LG