Доступність посилання

ТОП новини

За здорове святo


У ці дні зробимо святкову перерву в повідомленнях про успішні результати наукових досліджень. Напевно, варто саме зараз сконцентрувати увагу на досягненнях і спостереженнях науки, без якої нинішній світ виглядав би повністю загубленим. Мається на увазі дієтологія.

Питання здоров’я під час свят стає особливо дражливим. люди не замислюються над тим, що вони і скільки їстимуть тривалими застільними часами. Аж тільки десь у середині січня вони раптом зважаться і почнуть знервовано рятуватися у пошуках міфічної дієти, щоб якось повернути свою вагу у бодай контрольоване річище.

Однак це не є приреченим правилом. Експерти вважають, що можна насолоджуватись святковою їжею без критичного підвищення ваги. Такий оптимізм поділяє один із провідних дієтологів із Американської Дієтичної Асоціації Карен Анзель.

Кілька експертних порад не отруять вам свят

Самі порції повинні бути невеликими. Шмат м’яса не має бути більше вашого мобільного телефона, а такі насичені гідратами страви як картопляне пюре або хліб повинні бути не більше за ваш кулак.

Після тривалого застілля не мрійте про відпочинок у горизонтальному положенні. Навпаки, вийдіть на прогулянку, або займіться іншою активністю, аби спалити частину калорій від вжитої їжі.

Будьте обережними , вживаючи алкогольні напої. Щонайменше з двох причин. Перша: в алкоголі , як правило, підвищений відсоток калорій. По-друге, напідпитку ви майже повністю втрачаєте контроль над тим, що і скільки ви їсте.

На думку науковців, одна із дуже поширених звичок полягає в тому, що інстинктивно ледве не кожний намагається задовго перед святковою вечерею стриматися їсти, щоб розпочати свято на голодний шлунок. Це явна помилка, яка призводить до того, що для втамування голоду людина їсть набагато більше, ніж за нормальних умов. Тому дієтологи радять не провокувати себе голодом, щоб потім не напружувати свій організм залпом різних страв. Це в жодному разі не додає святкового настрою. І навпаки, «їжа навалом» перевтомлює споживача набагато швидше і вибиває людину з загального ритму.

І як завжди, дієтологи закликають зробити собі подарунок і ще раз довести , що різні овочеві салати роблять ваше свято особливо енергійним і здоровим. Хай щастить.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG