Доступність посилання

ТОП новини

МВС: підозрювані в нападі на донецький банк були готові до вбивства


Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко вважає, що люди, затримані за підозрою в нападі на відділення «Приватбанку» в Донецьку, під час якого загинуло 5 осіб, одразу мали намір скоїти вбивство. Про це він сказав на брифінгу у Києві.

«Якщо люди не приховували своїх облич, намір був одразу спрямований на скоєння вбивства», – сказав він і додав, що про такий намір свідчить низка чинників і, зокрема, свідчення самих затриманих.

Глава МВС також розповів, що затримані не були працівниками банку, а проводили роботи зі встановлення системи відеоспостереження. «Охоронець, знаючи їх в обличчя, впустив їх. До цього вони розпочали монтаж системи відеоспостереження», – зазначив міністр.

За словами Захарченка, коли спрацювала система сигналізації, зловмисники злякалися, і це стало поштовхом до того, щоб відкрити вогонь по людях. «Стався психологічний зрив, і вони почали застосовувати вогнепальну зброю», – сказав міністр.

Говорячи про особи затриманих, глава МВС зазначив, що вони обидва чоловіки раніше судимі: один – за вбивство, другий – за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

Щодо суми грошей, яка була під час нападу у відділенні банку, то, за словами Віталія Захарченка, в самому відділенні на столі було понад 2 тисячі гривень, а у приміщенні, де були менеджери, стояла сумка із більше ніж 1 мільйоном гривень. «Злочинці, коли скоювали злочин, не дійшли до каси», – додав міністр.

Спроба пограбування відділення «Приватбанку» в центрі Донецька сталася 29 грудня. Грабіжники вбили п’ятьох людей. За повідомленням прес-служби банку, усі загиблі – працівники установи. У МВС уточнили, що один із загиблих – співробітник приватної охоронної фірми.
XS
SM
MD
LG