Доступність посилання

ТОП новини

Суд заборонив «Батьківщині» пікетувати колонію, де відбуває покарання Тимошенко


Харківський адміністративний суд заборонив партії «Батьківщина» 5 і 6 січня встановлювати агітаційні намети і проводити пікети біля Качанівської виправної колонії № 54 у Харкові, де відбуває покарання колишній прем’єр Юлія Тимошенко. Про це повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

У мерії нагадали, що напередодні звернулися до суду з проханням заборонити встановлення агітнаметів біля колонії. «Свою позовну заяву міська рада обґрунтувала тим, що проведення масових заходів 5 і 6 січня біля Качанівської колонії суперечить вимогам чинного законодавства. До того ж Качанівська колонія є спеціалізованим об’єктом, що охороняється. Ще одним аргументом проти встановлення наметів стало те, що їх планували поставити в зоні «червоних ліній», а, згідно з рішенням 13-ї сесії Харківської міської ради від 25 квітня 2007 року, установлювати тимчасові намети й облаштовувати місця для відпочинку в межах «червоних ліній» заборонено», – йдеться у повідомленні.

У мерії також заявили, що «організатори пікету не подали вчасно повідомлення про його проведення, що не дало можливості місцевій владі організувати проведення акції протесту таким чином, щоб вона не завдала шкоди здоров’ю як її учасникам, так і городянам, що не беруть участі в пікетуванні колонії».

«На суд відповідачі не з’явилися – всупереч тому, що їх попередили про судове засідання завчасно. Відповідно до законодавства України, неявка в суд позивача не може бути перепоною для судового розгляду позову. Позов Харківський окружний адміністративний суд розглянув і дійшов висновку, що проведення акції протесту біля стін Качанівської колонії суперечить чинному законодавству України», – зазначили у Харківській міській раді

Водночас, як розповів Радіо Свобода заступник голови обласного осередку «Батьківщини» Валерій Дудко, з Києва до Харкова вже їдуть автобуси з прихильниками Юлії Тимошенко, щоб взяти участь у акції підтримки лідерки партії, серед них зокрема – народні депутати. «Ми не збираємося розставляти намети. Якщо нам заборонили їх встановлювати, то постоїмо поруч із колонією. Суд заборонив акції юридичній особі – партійному осередку «Батківщини», але не фізичним особам. Нехай видадуть поіменну судову заборону, тоді ми погодимося виконувати рішення Феміди», – сказав Дудко.

Очікується, що мітинг на підтримку Юлії Тимошенко під стінами колонії розпочнеться сьогодні після 12.00.

Нині біля Качанівської колонії, де напередодні встановили агітаційні намети, працюють машини міськводоканалу.
XS
SM
MD
LG