Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: етапування Тимошенко до колонії є законним


Етапування колишнього прем’єра Юлії Тимошенко з Київського СІЗО до Качанівської колонії Харкова здійснено відповідно до чинного законодавства в межах встановленого законом терміну. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба.

Прес-служба відомства нагадує, що вирок Печерського районного суду Києва, згідно з яким Тимошенко засуджено до 7 років позбавлення волі, відповідно до постанови Апеляційного суду столиці 23 грудня 2011 року, набув чинності. У зв’язку з цим Печерський районний суд Києва видав розпорядження про виконання вироку, яке направив до Київського слідчого ізолятора.

«Згідно зі статтею 87 Кримінально-виконавчого кодексу України, осіб, засуджених до позбавлення волі, направляють для відбування покарання не пізніше десятиденного терміну з дня набуття вироком чинності», – йдеться у повідомленні пенітенціарної служби.

Відомство також посилається на слідчого у справі щодо діяльності корпорації ЄЕСУ, в якій Юлія Тимошенко є обвинуваченою: згідно з повідомленням, він поінформував адміністрацію СІЗО «про відсутність необхідності утримання засудженої в Київському слідчому ізоляторі».

«Отже, етапування Юлії Тимошенко 30 грудня 2011 року з Київського СІЗО до колонії здійснено відповідно до чинного законодавства в межах встановленого законом терміну», – йдеться у повідомленні Державної пенітенціарної служби.

Захист Юлії Тимошенко подав скаргу до Генеральної прокуратури на етапування колишнього прем’єра в Качанівську виправну колонію в Харкові.
XS
SM
MD
LG