Доступність посилання

ТОП новини

Омбудсмен подасть апеляцію на вирок у справі про смерть студента Індила


Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова готує апеляцію на вирок міліціонеру у справі про смерть студента Ігоря Індила. Про це повідомила прес-служба омбудсмена.

В апеляції, згідно з повідомленням, Карпачова наполягатиме на скасуванні вироку Деснянського районного суду Києва і направленні справи на додаткове розслідування. «Провадження омбудсмена в цій справі триватиме доти, доки не буде відновлено справедливість і захищено права батьків загиблого Ігоря Індила», – зазначає прес-служба.

Відповідно до повідомлення, Ніна Карпачова вважає, що під час розслідування справи та розгляду її Деснянським райсудом Києва «було допущено істотні порушення кримінально-процесуального законодавства». Так, 23 грудня 2011 року суд закрив кримінальну справу стосовно одного з підсудних – Сергія Коваленка за частиною 1 статті 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України на підставі акту амністії. «Це рішення ухвалене передчасно, з порушенням вимог частини 2 статті 6 та статті 282 Кримінально-процесуального кодексу України щодо порядку закриття кримінальної справи, і є незаконним. У зв’язку з цим у грудні минулого року омбудсмен оскаржив його в Апеляційному суді Києва», – йдеться у повідомленні.

У травні 2010 року в Шевченківському райуправлінні міліції Києва помер 20-річний студент Ігор Індило.

5 січня 2012 року суддя оголосив вирок стосовно дільничного міліціонера Сергія Приходька, відповідно до якого засудив його за перевищення службових повноважень до 5 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки, а також позбавив його права протягом 2 років обіймати посади в правоохоронних органах і органах влади.
XS
SM
MD
LG