Доступність посилання

ТОП новини

Цукор як пілюля старості і розгаданий Альцгаймер


Навіть незначні дози солодощів можуть відіграти доволі прикру роль у житті людини. Сам цукор безпосередньо сприяє старінню шкіри, що може зробити зовнішній вигляд людини старішим, ніж це є в реальності.

За повідомленням британського журналу «Нью Саєнтіст», науковці з нідерландського університету в Лейдені провели дослідження, в якому брали участь понад шістсот волонтерів. Вони були розділені на кілька груп за принципом рівня концентрації глюкози у крові після вживання їжі.

Результати засвідчили, що учасники експерименту з високим рівнем цукру у крові виглядали старшими від свого справжнього віку. Як зазначив один із співавторів проекту Дейвід Гунн, все, що діється всередині організму, написано на обличчі. Вибір за нами. Збереження молодості залежить не лише від природи, а й від нас самих.

Крок від Альцгаймера

Новий рік розпочинається новими відкриттями. Група шведських учених зробила рішучий крок у розкритті таємниці однієї із найжорстокіших хвороб людства – хвороби Альцгаймера.

Поки що медицина мала досить обмежений арсенал можливостей для протистояння цій хворобі. Як правило, сам діагноз визначався лише після того, як пацієнт уже був хворим із глибоким порушенням психіки.

Науковці із університетів у Мальме і Гетеборгу дійшли висновку, що можна розпізнавати цю хворобу задовго до появи симптомів. Це істотно збільшує шанси превентивного лікування, що досі лікарям вдавалося у дуже обмежених випадках.

Учені визначили, що зниження рівня бета-протеїну у спинномозковій рідині, як правило, призводить до хвороби Альцгаймера. За визначенням дослідників, це може статися приблизно протягом наступних 9 років.

Автори відкриття упевнені, що вже невдовзі з’являться нові терапевтичні засоби з метою загальмувати або взагалі зупинити хворобу ще на стадії, коли нема ознак нейронального розпаду і пацієнт ще не втрачає розуму. Нова діагностика вже на експериментальному етапі дала досить високий результат, і майбутня важка хвороба була розпізнана в 90% випадків.

З Новим роком у Вашому здоров’ї!

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG